In november 2019 werd mij vanuit VDAB het voorstel gedaan om te starten met wijk-werken.  Op dat moment waren er weinig openstaande opdrachten en startte ik met een opdracht voor kinderopvang bij particulieren.

 

In mei 2020 vroeg mijn wijk-werk-bemiddelaar Jan of ik geen interesse had om mondmaskers te naaien in opdracht van wijk-werk-organisatie Leie en Schelde. Ik vond dit een heel nuttige opdracht en zei volmondig ja.

 

Ondertussen kwamen er ook wijk-werk-opdrachten vrij in de gemeentelijke basisschool van Eke voor logistieke taken tijdens de refterhulp en in de vrije basisschool van Eke voor hulp bij het ochtendtoezicht.  Zo ben ik vanaf september 2020 gestart in beide scholen.

 

Beide opdrachten zijn echte meevallers en mijn vertrouwen groeide opnieuw.  Het mogen uitvoeren van logistieke taken in een schoolomgeving is echt heel boeiend.  Ook met de leerkrachten en het andere personeel heb ik een goede band.

 

Ik heb de kans gekregen om mijn wijk-werk-traject al tweemaal te verlengen met 3 maanden en mijn huidige verlenging loopt tot 18 april.

 

Via mijn wijk-werkbemiddelaar Jan kwam ik te weten dat er een vacature kwam op de gemeentelijke basisschool van Eke.  Er werd een gesprek geregeld met verantwoordelijke Judith.  Na een goed gesprek bleek dat zowel ik als Judith een verdere samenwerking volledig zagen zitten.  Mijn ervaring als wijk-werker was een meerwaarde voor mijn sollicitatie. Vanaf 19 april zal ik starten met een deeltijds contract van 12 uur per week.

 

Voor mij was het een verrijking om te mogen starten in het wijk-werken.

IMG 20210309 122643 Resized 20210309 020741763