De Pinte, Destelbergen, Deinze, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte bieden leerwerkplekken aan in het kader van de gemeenschapsdienst. 

ESF Gemeenschapsdienst

Werkervaring

De bedoeling is dat langdurige werkzoekenden de nodige werkervaring opdoen én zich op die manier opnieuw kunnen integreren in de arbeidsmarkt. De werkzoekende krijgt hiervoor een beperkte vergoeding.

In onze regio bieden we een diversiteit aan leerwerkplekken aan. Werkzoekenden met een technische interesse of kennis kunnen ingeschakeld worden als klusjesman. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden binnen de zorg, op heel wat scholen maar ook binnen de administratie. 

In totaliteit kon de regio Leie en Schelde voorzien in 42 leerwerkplekken.

Mentoren

De lokale besturen en Werken Leie en Schelde voorzien hiervoor achttien mentoren, die hiervoor een opleiding kregen, om de werkzoekenden te begeleiden en coachen.

Werken Leie en Schelde

Als organisatie staan we mee in voor de communicatie met de GLOW partner. Voor onze regio is dit Groep Intro. Daarnaast zullen we ook het overzicht bewaken van de verschillende leerwerkplekken en mogelijkheden binnen de regio.