Maar wat is dat nu juist een Digibank?

Burgers kunnen in digibanken terecht voor het ontlenen van een computer of smartphone, het volgen van opleidingen of workshops rond digitale vaardigheden en voor individuele begeleiding bij het gebruik van online dienstverlening.

Onder de naam Digistroom neemt onze regio deel aan de oproep voor het voorbereidende traject richting de opstart van een Digibank. Tijdens dit voortraject van vier maanden krijgt het project ondersteuning vanuit Vlaanderen om het Digistroom- idee concreet vorm te geven en de nodige lokale partnerschappen op te zetten.

Het partnerschap ontstond vanuit Werken Leie en Schelde die van start is gegaan met een voortraject voor de lokale besturen van de Pinte, Deinze, Destelbergen, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte in samenwerking met VDAB, LIGO, Groep Intro, Beego, Emino, Ateljee vzw en Deinze Industrie.

Samen werken we nu aan een strategie voor de implementatie van ons lokale digibankproject en hopen we zo de digitale kloof mee te kunnen verkleinen.

We kijken uit naar het resultaat van dit project!

 

Heb je digitale vragen? We helpen je graag, zodat je digitaal mee bent.

Bekijk hier de locaties in jouw regio.

Bekijk hier de kalender van de Digiclub's in jouw buurt.  

Digibanken Banner 1