“Onze organisatie inclusief maken zodat we een aantrekkelijke werkgever worden, waar medewerkers zich thuis voelen en groeien.” Het zou een ideaal goed voornemen zijn voor elke onderneming.


Want de schaarste op de arbeidsmarkt is tastbaarder dan ooit tevoren. Mensen zoeken ook massaal naar een werkgever die rekening houdt met hun persoonlijkheid en vaardigheden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen.


Inclusie vormt een deel van de oplossing voor deze uitdagingen. Daarom lanceerden Verso en LEVL in samenwerking met 12 partners in 2021 Hands-on Inclusion.

Inclusie Twee

Hoe ziet hun programma eruit?


Onder de noemer Hands-on Inclusion organiseren we 10 GRATIS bootcamptrajecten, waarin we stilstaan bij drie aspecten van inclusie. Die aspecten coveren samen de employee journey:
• Strategie: hoe stippel je een inclusieve visie uit, die een brede doelgroep aanspreekt?
• Instroom: hoe slaag je erin talentvolle medewerkers aan te trekken?
• Retentie: hoe zorg je ervoor dat mensen zich goed voelen en zich ontwikkelen binnen jouw organisatie?

 

Wat is het format?

Een bootcamp is een intensief en interactief traject. Onder begeleiding van experten ter zake verdiep je je gedurende een aantal sessies in een actueel thema:
• Het traject is praktijkgericht. Voor aanvang van de bootcamps maken we tijd voor een persoonlijk intakegesprek, zodat we jouw organisatie beter leren kennen.
• Om vertrouwelijke kennisdeling met collega’s te garanderen, werk je binnen een groep samen met maximum 10 organisaties (met idealiter 2 deelnemers per organisatie).
• Tussendoor begeleiden de experten jou bij de opmaak van een plan van aanpak, tijdens coachingsessies op maat.
N.B. Wil je kennismaken met het thema vooraleer je je inschrijft voor een of meerdere bootcamps? Dan kan je ook een korte maar krachtige thematische workshop volgen.

Hoe kan je inschrijven?
Alle bootcamps van 2022 gaan online door. Deelname is kosteloos, dankzij de financiële steun van ESF. Ben je bereid om jouw kennis te versterken en te delen?

Registreer dan hier je deelname.